Indsamling
Projekt Dåseringe
Mål: at kunne donere mellem 200-250.000 DKK i Thailand i 2016.

Som et alternativ, har vi oprettet en profil på Caremaker til dem, som ønsker at hjælpe os på vej med et økonomisk bidrag.

Projekt Dåseringe hjælper fattige, landmine- og sygdomsramte i Asien, ved at indsamle dåseringe fra øl- og sodavandsdåser.

Projekt Dåseringe er født som et Inner Wheel Projekt, og vi ønsker at fortsætte som dette.

Vores projekt har udviklet sig helt fantastisk de seneste år. Fra at vi har afsat ca 2 tons i 2008, samlet ind over flere år, til at vi nu har ca 10 tons på ét år. 

Ved den store frivillige indsats rigtig mange personer yder, går pengene ubeskåret til projektet.

Projekt Dåseringe besøgte for første gang tilbage i 2013, hospitalet i Chang Mai, hvor vi bl.a. mødte Dr Therdchai - hvor vi så og oplevede forholdende, fik mulighed for at snakke med 3 benamputerede og vi overrakte en check på 825.000 Bath = 153.000 DKK. 

Det var en meget stor oplevelse at høre, hvor stor en hjælp benproteserne havde været for dem, så de kunne leve et så almindeligt liv som muligt. Rigtig mange af dem der arbejdede på hospitalet var benamputerede. Før var det primært på grund af miner, slangebid og misdannelser, men idag er der også rigtig mange der bliver amputeret på grund af diabetes.

Under besøget fik vi også set at en underbensprotese består af 17 aluminiums komponenter. Dette gør at protesten er så bevægelig at eks hele fordelen er bevægelig, så den opererede kan gå ved at rulle hen over foden ligesom vi andre også gør. Det betød at det var svært at se hvem der var opererede, da de ikke gik stift, som jeg måske nok havde forventet.

Se videoen: Patient jonglere med en fodbold med hans nye ben

De mobile klinikker, som hospitalet tager rundt med i Thailand er også primært bemandet af frivillige og benamputerede. De amputerede bliver instrueret og oplært i at træne og motivere de nye patienter. Hvilket lægerne mente var en rigtig god motivation, da de jo nemt kunne sætte sig ind i de nyopereredes sted, med hensyn til smerter og gnavsår, men som også kunne vise at der var gode og spændende muligheder efterfølgende.

Det er drømmen, fra hospitalets side at få en mobil klinik i minimum hver af de 77 regioner i Thailand. Én klinik koster ca. 1 mio.bath, og hvis det er der, de penge vi indsamler kan gøre størst gavn, vil den næste donation gå til det.

Vi har doneret 200.000 DKK i Januar 2016.

Du kan også følge os på:

Facebook
Twitter
Vimeo

www.daaseringe.dk

 


Welcome


CAREMAKER makes it super easy to create an online fundraiser for anything that means something to you. If you have any questions or problems, you can catch us at info@caremaker.dk