Indsamling
Krigsveteran svindlet - to gange!
Først mistede han begge ben og fem fingre, så blev han svindlet for alle sine erstatningspenge og nu er han blevet snydt af en bådhandler der har solgt ham et sminket lig af en husbåd.

Jeg hedder Jens Rolighed. Jeg samler ind til Martin, krigsveteran som i 2009 mistede begge ben og 5 fingre i krigen i Afghanistan. Efterfølgende er han blevet snydt og bedraget - to gange!
Martin ved endnu ikke at jeg starter denne indsamling.

Jeg blev for en uges tid siden kontaktet af Ole Wamberg, havnefoged i Greve Marina, da han stod med en båd der skulle hugges op - og han kunne ikke selv  tage den på land. Den var for tung til hans løftegrej. Ole ringede til mig, fordi jeg driver bedding og bådebyggeri i Rødvig og fordi han vidste at vi ville kunne håndtere opgaven nede hos os.
Det viste sig at være Martins båd han snakkede om, den jeg allerede havde været inde og kigge på i det tidlige forår, da Martin havde konstateret at den ikke var så god som bådhandleren havde lovet. På det tidspunkt rådede jeg ham til at kontakte en advokat, fordi han var blevet snydt så vandet driver. Båden, et 16 m. langt træskib med stort dækshus, var et sminket lig, med krydsfiner i stedet for planker på fribordet, skimmel i det meste af skibet og generelt bare i meget dårlig stand. Senere fandt jeg ud af at Martin allerede én gang var blevet snydt, dengang for "hele sin erstatning", af en skrupelløs svindler, der lokkede Martin til at "investere" pengene i en forretning. 2,5 mio. forsvandt.

Denne indsamling går derfor til dækning af følgende opgaver:

  • Klargøring af båd til bugsering med hjælp fra dykker
  • Leje af store dykpumper og generator til sejlturen
  • Bugsering af båden fra Greve Marina til Rødvig Fiskerihavn
  • Optagning på bedding
  • Leje af beddingsvogn i ophugningsperioden
  • Ophugning
  • Miljømæssig korrekt bortskaffelse af affaldet.

Estimeret pris kr. 80-100.000,- Hertil kommer at der vil være nogle ting der har en skrotværdi og/eller salgsværdi. Disse penge vil gå direkte ind i indsamlingen og bidrage direkte til processen.

Hvis pengene ikke rækker hele vejen i forhold til bugsering og ophugning, så vil vi gå efter at skaffe frivillig arbejdskraft til at hjælpe med at hugge båden op. Hvis der samles flere penge ind end nødvendigt, går pengene ubeskåret til Martin selv, til hjælp til at finde en ny bolig, da han nu mister sin husbåd, som han har boet på, på trods af tilstanden.

Hvis der nogensinde er nogen der har fortjent at blive hjulpet økonomisk er det Martin. Jeg har mødt ham én gang og allerede dér kunne man mærke at han ikke er som alle andre. Ufattelig rolig fyr. Intet af det jeg sagde om hans båd kunne ryste ham. Han takkede roligt for hjælpen og jeg måtte tage afsted med en super dårlig smag i munden. Tænk, hvem der kan finde på at snyde en mand som ham. Uden ben og fingre. For pokker, han har jo ikke haft en chance for selv at tjekke båden efter inden han købte den... Sikke noget svineri.
Jeg har siden læst op på hans historie, hvor det viser sig at han er gået fra at være mobbeoffer i skolen til at blive kaldt "En ridder, født i en forkert tidsalder" og videre til at være kriger og nu krigsveteran med manglende ben og fingre. Han har slået rekorder for genoptræning, har været med i en ballet og han arbejder utrætteligt for Danmarks Veteraner og for at hjælpe dem videre med livet, når de kommer hjem fra krig med skavanker af fysisk og psykisk art.

Jeg håber at alle kan se hvilken uretfærdighed Martin har været ude for. Han er blevet snydt i to omgange. Først for sine erstatningspenge, siden med båden og nu har han så ikke penge til hverken advokater eller ophugning.

Alle bidrag tæller og jeg håber at kunne hjælpe Martin af med et stort problem i hans i forvejen udfordrende hverdag.

Del meget gerne historien på de sociale medier, så vi kan få samlet så mange penge ind som muligt til sagen.


Welcome


CAREMAKER makes it super easy to create an online fundraiser for anything that means something to you. If you have any questions or problems, you can catch us at info@caremaker.dk