Indsamling
Indsamling i en større sags tjeneste
Hjælp mig med at sætte en stopper for Naser Khaders politiske magtmisbrug

Efter systematiske angreb på min person og Exitcirklen har jeg besluttet mig for at tage juridiske skridt mod Naser Khader (Konservative), Marcus Knuth (Venstre) og Martin Henriksen (Dansk Folkeparti).
Khader, Knuth og Henriksen har på Christiansborg forsøgt at forhindre økonomisk støtte til Exitcirklen og dermed psykisk voldsramte.

Denne sag er principiel på flere måder. Den handler om karaktermord, injurier/systematisk chikane, islamofobi, manipulation og magtmisbrug samt manglende demokratisk proces. Magtfulde politikere som - uden konsekvenser - producerer Fake Politics er farlige for systemer og for mennesker.

Jeg er blevet mødt med ærekrænkende udtalelser om, at skulle "forsvare piskeslagsstraffen, at jeg ikke vil afvise sharialov og at jeg er "radikal islamist". Disse alvorlige påstande har jeg - og flere medier forsøgt at opfordre de tre politikere til at føre sandhedsbevis for, altså konkret dokumentere. Hér bliver alle tre politikere imidlertid renonce og har ikke kunne påvise en konkret hjemmel for deres synspunkter. Som Berlingske Tidende og andre medier har påpeget; synspunkterne er taget ud af en sammenhæng.

Religionsvidenskabelige professorer har udtalt, at der substantielt ingen dækning er for udtalelserne om mig mens juridiske professorer på samme tid har sagt at udsagnene netop er ærekrænkende.

Jeg har valgt at tage dette skridt, fordi det er demokratiundergravende, at magtfulde politikere på Christiansborg misbruger deres politiske indflydelse til at sprede løgne i et forsøg på at undergrave borgeres personlige omdømme og professionelle virke. Dette er ikke et angreb, men et forsvar og et forsøg på at sætte en klar grænse. At blive fremstillet som islamist, der går ind for barbariske straffemetoder uden noget bevismateriale er uacceptabelt. Især i en tid hvor islamisme af mange på højrefløjen sidestilles med en trussel mod de vestlige demokratier og som potentiel terrorisme.

Jeg er blevet advaret mod at forsvare mig over for de angreb, jeg og Exitcirklen er blevet udsat for. Men systemer og uretfærdige strukturer vil forblive de samme, indtil nogen tør udfordre dem.

Injuriesagen føres i en højere sags tjeneste der omhandler en bredspektret juridisk vaccination mod, at politikere i fremtiden kan udtale sig om privatpersoner uden at føre noget som helst sandhedsbevis. For spørgsmål vedrørende sagen kontakt min advokat Poul Hauch Fenger.

Jeg er taknemmelig for den støtte og opbakning jeg har oplevet fra juridiske professorer, religionsvidenskabsfolk, politikere, privatpersoner og de uafhængige medier. Vær med til at sige fra over for politisk magtmisbrug og støt denne principielle injuriesag via Caremaker eller MobilePay (angiv injuriesag): 51700393 og del gerne med dit netværk.

Jeg har i alt for mange år udvist tålmodighed og overbærenhed med Naser Khaders forsøg på karaktermord, løgnagtige og injurierende artikler og påstande om undertegnede. Også for at beskytte min familie.

Siden 2002 er karaktermordet fortsat i diverse artikler, i den offentlige debat, på de sociale medier, blogs, på hjemmesider og blandt politikere. I en blog i Jyllandsposten i 2009 beskylder Naser Khader undertegnede for at tilhøre en ny generation af farlige veltalende, veluddannede kvindelige islamister. I en tid med voksende islamofobi og fremmedhad er det alvorligt at blive beskyldt for at være radikal islamist og konsekvenserne heraf kan være fatale. 

Disse juridiske skridt ligger mig fjernt. Jeg har altid forsøgt at tackle kriser fra en diplomatisk vinkel og jeg har altid troet på, at det er bedst at bruge min energi positivt på en aktivisme der fremmer menneskerettigheder. Derigennem ville mine værdier og handlinger tale sit eget tydelige sprog. Stå for sig selv. Men uagtet at jeg har startet en sekulær NGO der kæmper mod psykisk vold og uagtet at jeg har startet Skandinaviens første moske med kvindelige imamer (der bekæmper religiøs social kontrol ved at foretage vielser på tværs af religioner og som hjælper muslimske kvinder med at opnå en islamisk skilsmisse), fortsætter Naser Khader sine offentlige angreb mod mig.

Så årsagen til dette skridt handler om den systematiske nedgørelse og magtmisbrug gennem nu 15 år. Det er på tide at statuere et eksempel og jeg er langt fra den eneste der gennem tiden har været offer for Khaders Fake Politics.

Min advokat Poul Hauch Fenger har sendt et brev til Naser Khader, Marcus Knuth og Martin Henriksen, hvori de opfordres til på fredelig vis, at dementere deres påstande og komme med en offentlig undskyldning. Dette har de afvist. Juridiske skridt er ikke uden personlige og økonomiske omkostninger og derfor appellerer jeg om støtte til denne sag.

Du kan give dit bidrag via denne personlige indsamling som går til at dække sagsomkostningerne. Eventuelt overskud går til Exitcirklens arbejde med psykisk voldsramte. Alle offentlige bidrag vil blive registreret hos min revisor og der vil foreligge en offentlig dokumentation af indsamlingen.

Tak til alle som allerede har støttet indsamlingen både her på Care Maker og via mobile Pay (51700393) 

Sherin Khankan

ENGLISH

In times like these, where freedom of religion is under attack and religious minorities are being stigmatized and marginalized, it is important that all of us, but especially politicians, consider our words carefully and make sure that our statements are factual and correct.

After another round of injurious and defamatory attacks on my person and the Exit Circle led by Danish parliamentary members Naser Khader (K), Marcus Knuth (V), and Martin Henriksen (DF), I have decided to draw a line in the sand. Through my legal representative I have asked that the three politicians retract their libelous accusations, which amount to an attempt of character assassination, and issue a public apology. Otherwise, I will seek the court’s guidance in this matter.

These recent defamations are just the latest round in a longer history of accusations and lies about me that Nader Khader intermittently interjects into the public debate. Such accusations when repeated and left to circulate affect my personal safety, my children’s safety and wellbeing, my income-making ability, and my reputation. They negatively affect the Exit Circle and the already vulnerable target groups of the Exit Circle that we are trying to serve. Importantly, this matter also has wide-reaching ramifications for us all. Should parliamentarians be allowed to use the public mandate and platform they hold to insult, defame and injure private persons without accountability? Should those in the highest positions of public office in this country be allowed to uncritically circulate libelous and damaging statements about individual citizens affecting their wellbeing and livelihood?

If you would like to support my crowdfunding campaign to cover legal fees, please contribute.

Sherin Khankan


Welcome


CAREMAKER makes it super easy to create an online fundraiser for anything that means something to you. If you have any questions or problems, you can catch us at info@caremaker.dk