Indsamling
Hjælp Ida, Kristian og deres to drenge!
Ida Kromann Ibler har fået konstateret uhelbredelig kræft, og da familien står uden økonomisk sikkerhedsnet, har vi lavet denne indsamling, for at give dem ro i den sidste tid.

I slutningen af februar fik Ida Kromann Ibler, gift med Kristian Ibler, konstateret tilbagevendende brystkræft uden mulighed for helbredelse og med begrænset tid tilbage at leve i. Kræften har p.t. spredt sig til lever, lunger og bugspytkirtel og udvikler sig hastigt. Lægerne giver livsforlængende behandling, men prognosen er ringe. Ida er ikke bange for at dø, og ønsker blot at være sammen med Kristian og deres to små drenge på 7 og 8 år i den tid hun har tilbage.

Denne indsamling er til for at give familien fred til at være sammen i hendes sidste tid, da familiens situation ikke er berettiget til offentlig støtte, da den ikke lever op til systemets krav og regler.

Afslag på sygeorlov, sygedagpenge og syge kontanthjælp.

Ida var tre mdr fra at afslutte sin uddannelse som cand. psych fra Københavns universitet og Kristian er freelance skuespiller på film, tv og teater.

Ida har været på SU, og har arbejdet ved siden af som underviser i psykologi på Københavns Universit, på Albertslund gymnasie og har arbejdet som ekstern konsulent. Hun er dog alligevel ikke blevet berettiget til syge dagpenge - trods at hun har haft et fuldt medlemsskab af en A-kasse gennem mange år. Hun har ifølge A-kassen ikke arbejdet nok ved siden af sit studie, hvilket i sagens natur ej heller har været muligt, da hun jo studerede på fuld tid. Hun er derfor henvist til kontanthjælp. For at få kontanthjælp må familien ikke eje en bolig som de gør, og beskeden fra kommunen har været klar og kontant: Sælg boligen eller belån den og brug disse penge først før du kan få syge kontanthjælp.  

En flytning på dette kritiske tidspunkt, hvor Ida langsomt nærmer sig terminal tilstand, er ikke mulig, og at optage lån i boligen er umuligt, da bankerne ikke vil give lån til Kristian som kommer til at stå alene med børnene, og som er kunstner på et usikkert jobmarked. Som freelance skuespiller har Kristian ikke mulighed for at tage orlov fra et fast job, og er derfor i første omgang gået på dagpenge for at kunne passe Ida og deres to børn.

Ida og Kristian har altid været klar over, at man som kunstner lever med en stor økonomisk usikkerhed. Men de har sikret sig indenfor hvad der var muligt i deres situation, var godt “på vej” og næsten i mål. Desværre findes der alligevel ikke et sikkerhedsnet for folk som dem og familien står nu på kanten, og falder ud når deres sidste private opsparing i banken er brugt pga Idas manglende indtægt. Kristians dagpenge dækker på ingen måde udgifterne med to børn. 

Vi ved ikke hvor lang tid Ida er her, men vi håber at denne indsamling kan give Kristian, og hans to drenge en smule ro og fred til at være sammen med hende i noget af den tid som nok bliver hendes sidste.

Når det sikkerhedsnet vi alle sætter vores lid til svigter, når det værst tænkelig sker, og når 2 små børn bliver dem som må betale den den højeste pris - så er det, at eneste mulighed er at stå sammen og hjælpe!

Kærlig hilsen

Christine Exner, Paw Henriksen & Jesper Christensen.


Welcome


CAREMAKER makes it super easy to create an online fundraiser for anything that means something to you. If you have any questions or problems, you can catch us at info@caremaker.dk