Indsamling
Hjælp kræftsyge Noah og hans familie.
Hjælp kræftsyge Noah og hans familie.

Noahs historie:

Noah er elleve år gammel. For knap to år siden blev han ramt af en ekstrem sjælden form for pancreas tumor der spredte sig fra hans bugspytkirtel til hans omkringliggende organer. Andelen af børn der rammes af denne specifikke form for tumor begrænser sig til den forsvindende lidt, og den blev derfor kun opdaget hos Noah i tide grundet Noahs forældres stædighed og insisteren på, at deres søns pludselige mavesmerter ikke blot var kramper, en betændt blindtarm, eller lignende standard diagnoser. Så sjælden var den, at ingen af det velkvalificerede personale på børnekirurgisk afdeling på Rigshospitalet, havde ekspertisen til at foretage et indgreb, der derfor i stedet blev foretaget af voksenkirurgerne på Rigshospitalet i København.

Noah fik fjernet tumoren, men også halvdelen af sin bugspytkirtel, sin galdeblære og sine galdegange, sin tolvfingertarm, næsten halvdelen af sin tyktarm med blindtarm vedhænget, samt en del af sin mavesæk. Indgrebet var en såkaldt ”Whipple-operation”. Efterfølgende viste det sig at han havde fået en infektion under operationen. Så hans mave blev voldsom betændtfyldt, og fik hans syning til at springe. Han blev derfor indlagt igen, og drænet ved en opfølgende operation. En tredje operation blev iværksat da han sidenhen udviklede en fistel, så betændelse og afføring pludselig flød ud fra hans sår. Under sin tid hvor disse komplikationer fandt sted, var Noah svag og havde ingen energi, for han kunne ikke indtage mad på normal vis. Han fik derfor mad gennem slanger (parenteral ernæring). Komplikationerne kulminerede da det blev opdaget at Noah også havde fået en blodprop under et af indgrebene. Behandlingen mod denne blodprop har stået på i mere end ét år nu, og består af en daglig injektion i låret med blodfortyndende medicin. Blodproppen har øget trykket i hans krop, så hans milt er vokset faretruende meget og foresager indre skader, blandt andet på hans celleproduktion idet den er begyndt at ”spise” hans raske celler. Trykket har også givet Noah åreknuder i halsen som han er til hyppig kontrol med, af frygt for at de brister så han potentielt kan kvæles i sit eget blod.

Efterspillet og den knuste familie: 

Noah kan stadig ikke tage på, han er undervægtig, hans energiniveau er generelt lavt, og i hans små perioder med god energi, efterfølges altid af mindst en hel dag med rekreation for at komme til kræfter igen. Noah kæmper dog for at blive rask, og han går i skole så meget som han kan før han må give op; det er typisk en time eller to om dagen på gode dage. Men Noah er en fighter. Han er fuld af liv, grin, og latter, men han er hårdt medtaget. Tumoren er måske væk for denne gang, men de mange komplikationer tærer på hans krop og velbefindende.

Grunden til denne indsamling skyldes det pres som Noahs pludselig sygdom har virkelig sat hans familie under. Noahs tre yngre brødre på fire, seks, og ni år, har været, og er fortsat, hårdt påvirket af deres storebrors sygdomsforløb. De oplever fortsat perioder med mareridt og angstreaktioner, og den ældste lillebror på ni år modtager aktiv psykologisk bistand for at få kontrol over det følelsesmæssige traume han har gennemlevet, da frygten for at miste sin bror ramte ham. Noahs yngre bror på seks år har også været voldsomt plaget af angst, og frygter stadig at hans storebror pludselig vil dø.

Noah bliver lige nu passet af sin mor i hjemmet. Hans mor har for længst opbrugt sin mulighed for at modtage fuld løn under sin søns sygdom. Hun har således mistet 1/3 af sin løn, hvilket har lagt ekstra stort pres på familiens i forvejen pressede situation. Noahs familie kunne leve på en sten, og det er vigtigt for mig at understrege, at de hverken ejer bil, tager på ferie, eller har dyre, eller bare normale, forbrugsvaner og lignende. Tværtimod. De bor beskedent, er beskedne, og ville sagtens kunne fungere med det løntab og de nedsatte indtægter som de oplever lige nu. Denne indsamling handler ikke om at give Noah og hans familie en økonomi til at leve for, men om at hjælpe dem med at indhente og stabilisere deres situation. Den handler om tryghed og stabilitet. Det er nok at Noah er syg og hans fremtid endnu er uvist. 

Jeg ønsker at hjælpe min nevø, min bror, og deres familie. Noahs far har altid hjulpet mig og andre, og han er venligheden selv der giver sin paraply væk på en regnvejrsdag, hvis han ser nogen stå i den silende regn. Videoen som er tilknyttet denne indsamling, har Noahs far lavet til sin søn. Den er blevet til for at Noah på bedst mulig pædagogisk vis kunne forklare, og vise, sine venner og familie, hvad det var han havde gennemgået og fortsat gennemgår. Men nu bruger vi den her til at fortælle om Noahs situation, skønt den på ingen måde fyldestgørende i sin beskrivelse af den tragedie som Noahs familie har været gennem.

Enhver hjælp vil gavne og støtte Noah og hans familie i deres fortsatte kamp:

Noah er på ingen måde ude af sin sygdomsforløb, og han hans familie fortjener muligheden om at samle sig om hinanden, og koncentrere sig et hundrede procent om at være der for hinanden, UDEN at skulle kæmpe for ikke at miste deres hjem pga de økonomiske tab som forløbet kræver af dem.

Indsamlingen skal give tryghed og muligheden for familien for at komme på benene, så de kan klare hverdagen. Endvidere vil indsamlingen og give Noah muligheden for at få en stor oplevelse eller lignende, der kan motivere og glæde ham, ved at vente på ham for enden af tunnellen. Hertil skal jeg nok opdatere.

Donationer kan også ske via mobilepay på nummer 60610718 (Navn: Jesper Lindberg).

Jeg håber derfor at så mange som muligt vil give en hjælpende hånd. Selv det mindste kan gøre en stor forskel. Tusind tak for jeres opmærksomhed.

I skal være velkomne til at dele denne indsamling på jeres sociale medier.

Kærlig hilsen
Helle Jensen, Noahs faster.


Welcome


CAREMAKER makes it super easy to create an online fundraiser for anything that means something to you. If you have any questions or problems, you can catch us at info@caremaker.dk