Indsamling
Hjælp handicappet barn bidt af rotter
Støt lokaler hvor handicappede børn kan sove trygt

I slumområdet Ggaba i Uganda har handicappede børn og unge hårdt brug for hjælp. Den daginstitution, vi startede for fire år siden, er vi nødt til at udvide, og derfor har vi desperat brug for hjælp til at få renoveret flere lokaler.

Vi har i den seneste tid haft nogle frygtelige situationer med et barn, der er blevet bidt af rotter, der hvor han bor. Vi kan på ingen måde lade ham blive i de omgivelser, og derfor sover han lige nu på en madras i vores klasseværelse. Men vi har brug for at kunne give ham et trygt sted at være, og det er det, vi søger midler til.

For to år siden fik vi renoveret vores gamle gedestald til klasseværelse, og det har været en stor hjælp for ungerne at have et sted at være. Men der kommer hele tiden flere handicappede børn til - vi har nu 37 børn tilknyttet, der alle har brug for at have et sted at komme hen, hvor de kan få omsorg, fysioterapi og et måltid mad.

Med midlerne vi indsamler, håber vi at kunne renovere flere af de tilstødende rum til klasseværelset, så vi har et sted til børn, der har brug for et sted at overnatte i kortere og længere perioder, og så vi har et sted til fysioterapeuten, hvor han kan arbejde med børnene og tale med mødrene i ro og fred og undervise dem i, hvordan de bedst træner med deres børn.

Om projektet:

Det er et stort tabu at få et handicappet barn i Uganda, og derfor får mange af dem ikke lov at gå i skole, dyrke sport eller møde ligesindede.

Men det gør de i Support Disabled Children Ggaba, der ligger i et fattigt slumområde ved Victoriasøen. Her sørger vi for, at børnene har et trygt sted at være, hvor de både modtager undervisning, lære basale færdigheder, leger og dyrker sport og ikke mindst knytter stærke venskaber.

Betty er den lokale tovholder på projektet, hvor børn - uanset deres handicap - kan komme hver dag. Non profit projektet er stiftet af Betty og af danske Sidsel Krarup Bjerrum for at hjælpe børnene til et bedre liv og en lysere fremtid.

Ud over arbejdet med børnene har vi også en mødregruppe, hvor mødrene til de handicappede børn mødes og kan sparre med og hjælpe hinanden, og hvor de kan mærke, at de ikke er alene.

Vi har sat målet til renoveringen til 15.000 kroner, og det er både til materialer, møbler og arbejdsløn til håndværkere. Overstiger vi målet, går pengene til medicin og andre fornødenheder til børnene.

Sidsel og andre danske frivillige betaler selv alle egne omkostninger, og derfor går dit bidrag ubeskåret til børnene!

Vi håber virkelig på din hjælp!


Se mere om projektet på vores hjemmeside: www.supportdisabledchildrenggaba

På vores Facebookside: https://www.facebook.com/supportdisabledchildrenGGABA/

Og se denne video for at få et indblik i vores arbejde: https://www.facebook.com/supportdisabledchildrenGGABA/videos/311948182981452/


Welcome


CAREMAKER makes it super easy to create an online fundraiser for anything that means something to you. If you have any questions or problems, you can catch us at info@caremaker.dk