Indsamling
Giv Heidi tid med hendes 3-årige datter
Giv Heidi tid med hendes 3-årige datter

Heidi på 39 år fra Vejen har netop haft den værst tænkelige sommerferie. Mens mange andre - mig selv inklusiv - har smidt os i solen, slappet af og grinet til sent om aftenen - så har Heidi, hendes mand Johnny og deres 3-årige datter gjort det modsatte.

For lidt over en uge siden mødte Heidi op til kemobehandling på Esbjerg Sygehus. Besøget gik dog ikke som forventet, da den lille familie fik beskeden - vi kan med al sandsynlighed ikke gøre mere, og du får ikke kemobehandling i dag.

Det hele startede lige før sommerferien. Da Heidi en aften ville ligge sig til at sove, kunne hun ikke finde ro i venstre arm. Det trak ud i armen, og da hun stadig var meget mærket af det næste dag, valgte hun at gå til lægen. På blot et par dage mærkede hun det, der svarede til en tennis bold. Fra at lægen først troede det var leverbetændelse og til hun via telefon fik at vide, at hun skulle på sygehuset og have foretaget en biopsi gik de få dage. 3 uger efter var livet ændret fuldstædigt.

Nu 7 biopsier, flere kemobehandling og en operation senere sidder hun magtesløs og håber på en løsning. De danske læger har opgivet at fjerne kræften - de kan kun forlænge så længe, at de kan holde trit med de nye kræftceller. Dem der er der, og nu gør så meget skade og giver så meget smerte, kan de ikke fjerne.

Og hvordan kommer man videre derfra som 39-årig? Velvidende, at ens mand, der også er syg, pludselig skal stå alene med deres lille datter.

Familien består kun af disse 3 personer - mor Heidi, far Johnny og lille Nanna på 3 år. De har kun sig selv, intet netværk, meget få venner og ingen familie. Børnefødselsdagen for Nanna holdes i familiens hjem i Vejen - og de er kun de 3 der hver gang. Det er tydeligt at mærke på Heidi, at hun slet ikke kan klare tanken om, at Johnny pludselig skal stå alene med sin egen og datterens sorg. Samtidig er fremtiden heller ikke nødvendigvis sikker for Johnny, da han er så syg, at han ikke kan varetage et 37 timers arbejde. Nanna risikerer derfor at stå uden sine forældre alt for tidligt i sit liv. Nanna har i forvejen i sit korte liv været alt for meget igennem, da hun er født for tidligt og kræver stadig meget omsorg og kærlighed - og støtte til livet.

Familien troede netop, at de nu var kommet ovenpå efter 3 hårde år efter Nannas for tidlige fødsel. Heidi har taget en uddannelse som hundefrisør, men på grund af kemobehandling nåede hun ikke sin endelige eksamen. I deres hjem er der etableret en hundesalon. Nu kan hun i stedet for at udleve sin drøm, stå i den færdige salon og se endnu en livsdrøm forsvinde væk - sammen med alle de andre drømme og planer, som familien havde for fremtiden.

Alle disse tanker slås Heidi med mens hun sideløbende er i kontakt med en læge i Frankfurt i Tyskland, der har stor - og god - erfaring med at hjælpe danskere med at blive raske - efter det danske sygehusvæsen har givet op. Erfaringerne fra denne læge er anbefalet fra den danske forening Tidslerne, som Githa Nørby er protektor for. Lægen er vendt tilbage med ønske om at læse journalen og mener, at han kan hjælpe Heidi - desværre er det for egen regning, og da familien i forvejen er hårdt ramt af sygdom, er midlerne små. Der er ingen reserver at hente midler til behandlingen fra - og Heidi er derfor afhængig af hjælp udefra.

Jeg har derfor valgt at starte denne indsamling for at hjælpe Heidi. Når man hører om en så hård skæbne, vil man gøre alt, hvad der står i ens magt for at hjælpe - kræften kan trods alt ramme os alle - og vi kender alle en, der enten er eller har været ramt. Vi skal have Heidi til Frankfurt, så lægen kan hjælpe hende og få hende hjem til hendes familie igen. Ingen mor skal som 39-årig sidde og tænke på, at hun ikke kommer til at være der for hendes datter, ikke kommer til at se hende vokse op, komme i skole, blive konfirmeret og få kørekort - alle disse mærkedage, som vi andre tager for givet, og som for Heidi er blevet revet fra hende med en enkelt besked.

Jeg ved, at jeg i hvert fald sagtens kan give min "tur i biografen", min "pose fredags snolder", min "33. kjole", min "sodavand fra tanken" eller andet som donation. Selv den mindste donation vil blive taget imod med en stor tak.

De første donationer vil bidrage til de 2 ugentlige C vitamin behandlinger, som Heidi får for at styrke kroppen til kemo behandlingerne. Hver behandling koster 1.200 kr. - dvs. 2.400 kr. ugentlig. Hvis hun ikke er stærk nok til kemobehandlingerne, vil disse blive stoppet, og den livsforlængende behandling, vil derfor ikke fortsætte. Det er værst tænkelig situation for familien  

Når svaret fra Frankfurt kommer, og prisen for den videre behandling foreligger, vil indsamlingen fortsætte til dækning af rejse samt behandling. 

Hjælp Heidi til mere tid med Nanna..... det har familien fortjent. 

 


Welcome


CAREMAKER makes it super easy to create an online fundraiser for anything that means something to you. If you have any questions or problems, you can catch us at info@caremaker.dk